۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
ENGLISH
پایگاه اطلاع رسانی استانداری خراسان جنوبی
صفحه اصلی
1402/08/28 گرامیداشت دکتر محمدرضا راشد محصل و استاد غلامحسین یوسفی
گرامیداشت دکتر محمدرضا راشد محصل و استاد غلامحسین یوسفی
مراسم شب شعر و گرامیداشت تلاش علمی و ادبی دکتر محمدرضا راشد محصل و استاد غلامحسین یوسفی شامگاه 27 آبان همزمان با هفته فرهنگی خوسف با حضور جمعی از  شاعران ، هنرمندان ، مردم و مسئولین در محل سالن راشد محصل خوسف برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان خوسف ؛ سید علی حسینی فرماندار خوسف در این جلسه اظهار داشت : استان خراسان جنوبی سرشار از ظرفیت ها ، میراث فرهنگی و بزرگان و مفاخر و فرهیختگان بوده و آنچه بیشتر از همه می تواند در این شهرستان ظهور داشته باشد و واقعیت این استان است میراث فرهنگی است که نتوانسته ایم به خوبی آن را معرفی کنیم و این شامل شهرستان خوسف نیز می شود.

 حسینی افزود : شهرستان خوسف صاحب مفاخر و فرهیختگان زیادی است و ما در هفته فرهنگی شهرستان سعی کردیم در حد مقدورات مراسمات گرامیداشتی برای شخصیت هایی که میراث دار فرهنگ شهرستان هستند ، برگزار کنیم.

فرماندار خوسف با اشاره به استاد غلامحسین یوسفی " ناقوس" گفت : ایشان شاعری عارف مسلک و اهل دل و مردم دار بود.

وی به شرکت این شاعر در مراسم قتلگاه خوسف و حضور ایشان در بین مردم اشاره کرد و افزود : حاصل مردم داری این استاد بزرگوار ، محبوبیت در بین مردم بود.

حسینی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از اشعار ایشان در خصوص اهل بیت علیه السلام بود ، اضافه کرد : این اشعار حاصل ارادت این شاعر بزرگوار به اهل بیت علیه السلام است .

نماینده عالی دولت در شهرستان با بیان اینکه استاد ناقوس خود را مکلف به تعلیم و آموزش می دانست ، گفت : شاعران جوان فراوانی توسط ایشان آموزش دیدند.

فرماندار خوسف به دیگر شخصیت فاخر شهرستان ، استاد راشد محصل اشاره کرد و افزود : درگذشت این استاد در مهرماه جامعه ادبی کشور را متاثر کرد ، ایشان از خانواده ای اهل علم و دیانت ، روانشناسی بی نظیر و از همه مهمتر استاد اخلاق بود.

وی به خدمات متمادی ایشان در سالهای خدمت بدون هیچگونه مطالبه ای اشاره کرد و افزود : این اساتید بزرگ ، میراث دار فرهنگی استان هستند و افتخار تمام مردم خراسان جنوبی بوده که در این شهرستان متولد شدند و به این عظمت رسیدند.

حسینی گفت : هفته فرهنگی شهرستان که امسال برای اولین بار در شهرستان خوسف اجرا شد از 23 آبان آغاز شده است ، در 28 آبان با همایش ابن حسام خوسفی خاتمه می‌یابد اما ظرفیت ها ، میراث فرهنگی و مفاخر عظیمی در استان خراسان جنوبی برای معرفی وجود دارند.

 
استاد علیرضا قزوه شاعر و نویسنده در این مراسم اظهار داشت: یک خاطره خوب از استاد ناقوس داریم که ایشان در دیدار با مقام معظم رهبری حضور داشتند و رهبر معظم انقلاب به نام ایشان صدا کردند.

وی ادامه داد: استاد راشد محصل نیز یک استاد بزرگی هستند که در سخن نمی گنجد و دکتر محصل از بزرگان ادبیات کشور محسوب می شوند.
 
   
حسین زنگویی در مراسم شب شعر و گرامیداشت تلاش علمی و ادبی دکتر محمدرضا راشد محصل و استاد غلامحسین یوسفی  اظهار داشت: وقتی سرگذشت ابن حسام را مطالعه می کنیم به شخصیت و اندیشه ایشان می رسیم.

استاد ادبیات ادامه داد: شاعرهای بسیاری در دوران ابن حسام بود و ما متاسفانه قدرش را نمی دانیم و باید درست ابن حسام را معرفی کنیم و عالمی است که هفت علم از جمله فلسفه، عربی، علوم و نجوم می دانسته است.

وی با بیان اینکه بسیاری از شاعران بزرگ از ابن حسام درس گرفتند، ادامه داد: اما این بزرگان در منطقه مغفول ماندند و این مفاخر صاحب فرهنگ بودند و یک داشته ها و داده هایی داشتند که در کتاب و مدرسه و قلم نیست.

زنگویی بیان کرد: ابن حسام دارای فرهنگ است که آن را از این منطقه آموخته است و با قناعت و در نهایت تنگ دستی زندگی می کرد و عزت داشت و امروز جامعه ما نیازمند دانستن رازهای زندگی مفاخر است.

استاد ادبیات در ادامه گفت: ابن حسام دوباره اندیشه ملیت را در قالب دین به نمایش گذاشت و حق خوسف و خوسفی ها است که بعد از 700 سال اندیشه های ابن حسام را منتقل کنند.

وی با بیان اینکه ابن حسام به زیور فرهنگ آراسته بود، گفت: ابن حسام گوهر فرهنگ داشت و چراغ ولایت و امامت را در پرتو اندیشه ها روشن کرد.

زنگویی در خصوص دکتر راشدمحصل عنوان کرد:  جلوه های فرهنگی است که دکتر راشدمحصل را متمایز کرده و کلامش بر مبنای صداقت و خیرخواهی بوده است.

استاد ادبیات ادامه داد: بخشندگی و شاگردپروری بهتر از حرف بی پشتوانه زدن است و هرگز ندیدم که از کسی بدگویی کند و بخشنده دانش بود و می دانست برای تربیت شاگردها باید یک کار فرهنگی کرد.

وی در پایان تاکید کرد : استاد راشدمحصل و ناقوس صاحبان فرهنگ و فرهنگ پرورده فارسی هستند .
 
 
دکتر محمدرضا راشدمحصل ، در خردادماه سال 1315 خورشیدی ، در در روستای افضل‌آباد ماژان خوسف، خراسان جنوبی ، زاده شد. پس از پایان دانش‌آموختگی مقدمانی در بیرجند در 1333 به خدمت فرهنگ درآمد و پس از گذراندن دوره‌های عالی تحصیلی در سال 1353 مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی گرفت.

زنده‌یاد راشد محصل، بیش از 80 مقاله و کتاب نوشته است که از آن میان می‌توان از کتاب‌های «پرتوهایی از قرآن و حدیث در ادب فارسی»، «گزیده حدیقه سنایی با شرح و توضیح»، «نشانه‌شناسی ادبی در کاربرد قرآن و حدیث»، «تاریخ فرهنگ و آموزش نوین در بیرجند»، «فارسی عمومی» (با همکاری دکتر بهنام‌فر و دکتر محمدی)، «داستان گشتاسب در دو نگاه» (پیکره‌شناسی و دریافت‌های اجتماعی)، «نظارت بر تهیه و چاپ سه کتاب شاهنامه‌پژوهی و «خیّام‌شناخت و عطّارشناخت» (ویژه‌نامه‌های فردوسی، خیّام و عطار) یاد کرد.

محمدرضا راشدمحصل، نویسنده، پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی ، مهر ماه سال جاری در 87 سالگی درگذشت.

همچنین غلامحسین یوسفی متولد 18 مرداد 1326 متخلص به ناقوس سابقه تدریس در مراکز آموش عالی بیرجند، گویندگی رادیو مشهد، نویسندگی روزنامه خراسان، داوری چندین جشنواره شعری و نیز برگزاری نشست‌های مختلف شعری را در کارنامه خویش دارد.

وی از شاعران برگزیده اولین جشنواره بین المللی شعر فجر است که 20 اسفند سال گذشته به علت بیماری، درگذشت.

از جمله آثار استاد ناقوس می‌توان به مجموعه شعر‌های رمهٔ خیال، شعر شهادت، آنسوی پرواز، عشق و دل، سرخ و سپید، شبنم و شکوفه، درسایه سار نقره‌ای رچ، دیوان معرفت، صحبت سجاده‌ها، سکوت سرد سنگ‌ها و دیوان ناقوس اشاره کرد.
تعداد بازدید: 88
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0

مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات    
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
نشانی: استان خراسان جنوبی، شهرستان بیرجند ،خیابان مدرس، خیابان امام موسی صدر شرقی، استانداری خراسان جنوبی پیام گیر: 32386000(056)  دورنگار: 32386190(056)
کلیه حقوق این پایگاه متعلق به استانداری خراسان جنوبی میباشد.
Powered by DorsaPortal